Tien lessen van FortyTwo

Een sublieme omgeving, meer dan 25 inspirators, een maffe setting en 450 enthousiaste ondernemers. Voeg daar de creativiteit van Jeroen (Cynex) en Rik (Pauze) aan toe en je krijgt een topdag.

Tranen bij Stig Broeckx

Iedereen kent het verhaal van Stig. Opkomend koerstalent en vreselijk gevallen tijdens de Ronde van België. Zes maanden coma. Hij kon niks meer en moest alles opnieuw leren. Stig bracht voor het eerst zijn verhaal van overleven met positivisme. Zelden zoveel tranen gevoeld in de zaal van al die uiterlijk stoere ondernemers. Zelden zoveel respect en staande ovaties ervaren van ondernemers, ook voor zijn ouders die tevens ondernemer zijn. De vragen van het publiek aan Stig waren to the point. Stig’s antwoorden zelfverzekerd en onwaarschijnlijk positief. ‘Geniet van elk moment’, doe alles ‘step by step’ en vooral: ‘zeg nooit nooit’ want het meest onverwachte kan bij iedereen gebeuren. Zijn aanstekelijk en brede glimlach nam gelukkig de krop in menig kelen regelmatig weg. Wat een start zeg. Na de intens plezante en actieve openingssessie was dit bonk erop.

Les 1: Zeg nooit nooit!
Les 2: Op het einde komt het altijd goed, en als het niet goed komt, is het nog niet het einde.

Koude rillingen met Sophie

Het eerste volledig vrouwelijke team dat op ski’s Antarctica bereikte. Of hoe een intense voorbereiding van 2 jaren en de juiste teamsetting ervoor kan zorgen dat je de allerergste omstandigheden kan overleven. Een meer dan boeiend verhaal met lessen voor ieder die een team vormt. ‘Durf in je eigen team aan te geven dat je hulp nodig hebt’ is één van haar stokpaardjes. Zelden vragen wij om hulp. Dat past niet in onze cultuur. Altijd eerst zelf proberen hé. Of hoe je beter aan je medewerkers kan vragen hoe hen best te motiveren ipv vele cursussen te volgen over hoe te motiveren. Vraag het ieder, ga ermee aan de slag en je zal slagen. Thanks IceMaiden ❆

Les 3: Vraag aan je medewerkers hoe ze best te motiveren zijn.

Op ‘t weiland met Jos

Jos Burgers was ook deze keer van de partij. En terecht. 68 jaar, hyper communicatief een niet op zijn mond gevallen. Zeker één van de hoogtepunten. Al was het maar omdat deze man geen slides gebruikt maar op een tablet eenvoudige tekeningen maakt die de zaal verbluffen. Deze keer over een koeienwei. Ja écht, een weiland met koeien. Over hoe je plaatsje te veroveren in de wei: je moet kiezen om gekozen te worden of hoe geraak je van je concurrenten vanaf.

Les 4: Je strategie is pas helder als de wereld snapt waarom ze NIET bij jou moeten zijn.

Beschrijf dus vooral welke klanten je niet wil en zorg dat je verhaal bij de juiste klanten blijft hangen en doorverteld wordt. Talloze voorbeelden gaf Jos: van de schilder die enkel vanaf het eerste verdiep schildert, de tandarts die 30 eur geeft aan elke patiënt die niet tijdig geholpen wordt, een schildersbedrijf dat geen muziek speelt tijdens het schilderen, een  HR-interim-manager die enkel zwangere HR-managers vervangt en een coach die enkel coacht in 3 sessies. Van focus gesproken. Uiteindelijk doel is dat je duurder, beter en waardevoller wordt voor je échte klanten.

Les 5: Vraag aan je klanten waar ze van balen.
Les 6: Kies met lef en zonder schrik je plaats op ‘t weiland.

Zin in een stukje Jos?

Hitting Rock Bottem met Vlerick Yannick

Vlerick, daar geeft de jonge Yannick Dillen les over ondernemerschap. Zijn praktische studies brengen lijstjes voort die allesomvattend het Vlaamse ondernemerslandschap beschrijven. Slechts 1/20 ondernemingen in Vlaanderen groeit duurzaam. Oei, écht? Wat doen groeiers dan beter/anders? Wat is de correlatie van groei en leiderschap. Zit je in de fase van 1. ondernemer, 2. leider of 3. manager en hoe en wanneer switch je eventueel naar de volgende fase? Het zogenaamde Hitting Rock Bottem is het beste wat je kan overkomen 😫.

Yannick vroeg de zaal aan de hand van een vragenlijst te bepalen of je ondernemer of manager bent. Zeker als accountant de moeite om in te zetten bij je klanten-ondernemers om zo dat ‘hitting punt’ te bepalen en de gepaste begeleiding aan te bieden.

Les 7: Hoe langer je blijft hangen in een ondernemersfase, des te minder kans op blijvende groei.
Les 8: Should I stay or go? Vraag je tijdig af welke rol je wil blijven opnemen.

Liegen met Bluegg

75% van de leugens kunnen we nauwelijks herkennen. Tenzij je op cursus gaat bij Eddy Vandewyer van Bluegg, dan leer je tientallen situaties herkennen waarbij ons lichaam aangeeft dat we liegen … of niet helemaal de waarheid vertellen. Eddy belichtte veel onderzoek dat het belang van lichaamstaal bevestigt. Je eigen lichaamstaal beïnvloedt nl voor 93% wat anderen denken of voelen over jou tijdens het eerste contact. Leuke video-analyses maakten het helder en concreet. Van Armstrong tot Clinton. Ze werden verraden door hun lichaamstaal. Dank Eddy voor je handige tips tijdens sollicatiegesprekken.

Les 9: Oprechte interesse toon je vooral met je lichaam. Je non-verbaal gedrag is grotendeels oncontroleerbaar en liegt dus nooit.
Les 10: Kijk je sollicitanten altijd aan tijdens het stellen van vragen. De eerste non-verbale reactie is meestal de juiste.

We hebben nog tips. 24 in totaal. Volg onze blog.

Categories: Events, Nieuws