fortytwo komt terug

En nog lessen van Forty Two

24 tips voor accountants vanop FortyTwo die we graag met jullie delen in een blogreeks van 3 artikelen. Hier kan je alvast de eerste en tweede reeks tips vinden.

Leiderschap volgens James

James Bampfield mocht ’s morgens alle aanwezigen in de juiste mindset zetten. Hij had een aantal atypische oefeningen in petto om iedereen op te warmen. Kan je jouw buurman of -vrouw uit evenwicht brengen? Het was een verdoken vorm om te zien of je iemand bent die graag zelf aan het stuur zit of dingen laat gebeuren. James vatte het perfect samen: “Leadership is about letting things happen or make things happen. Which one do you prefer?“. De FortyTwo-setting was gezet…

Les 18: Door verbinding met je medewerkers krijg je meer gedaan als leider.

De coachingstips van Paul

Succes haal je nooit alleen” is de heilige overtuiging van Paul Van den Bosch. Hij is vooral gekend als coach van enkele topsporters zoals Sven Nys en Marc Herremans. “Coachen is mensen beter maken en zorgen dat ze groeien. Het is een vak en je kan het leren.”

Hoe word je als bedrijfsleider een betere coach?

“Zorg dat je er niet enkel bent als het goed gaat, maar ook als bij moeilijke momenten. Creëer daarvoor een vertrouwensvolle omgeving. Leer empathisch luisteren en stel vragen zodat je weet wat er iemand omgaat.
Als je de lat ergens legt, leg die op de juiste hoogte. Focus op iemand zijn sterke punten. Versterk de sterktes. Focus op mensen en niet (enkel) op targets. Maak je mensen beter en de resultaten zullen volgen.

Les 19: Coachen kan je leren als je het écht wil
Les 20: Mensen zijn belangrijker dan targets. Zet de juiste focus.

De dankbaarheid van Omar

Als advocaat hadden we een rationeel pleidooi verwacht. Integendeel … het werd een zeer openhartig verhaal over zijn jeugd in armoede, dromen en dankbaarheid. “Ik heb de lotto gewonnen de dag dat ik geboren ben. Ik besef dat ik mij gelukkig mag prijzen dat ik België ben geboren.” Studeren was dé manier om succesvol te worden. “Een gezonde dosis ambitie is belangrijk om ergens te geraken. Durf jezelf in de etalage zetten. Onderneem. Het zal bij momenten pijn doen. Maar pijn doet groeien.”

Les 21: Durf jezelf in de etalage zetten
Les 22: Pijn doet groeien.

De identiteit van Ish

Ish Ait Hamou is vooral bekend van televisie als jurylid van een bekende danswestrijd. Hij heeft op een beklijvende manier verteld over hoe hij jarenlang op zoek was naar zijn identiteit, over hoe hij jarenlang gevangen zat in de verwachtingen van anderen. “Meestal zien we onszelf kleiner dan we echt zijn. Dan is het belangrijk om iemand te hebben die jouw talenten kan benoemen. Zodat je kan groeien. Ik kon lang niet trots zijn op mezelf. Ik heb leren omgaan met de verwachtingen van anderen. Ik leef er niet meer naar. Zelf weet ik nu waar ik naartoe wil. Zonder garantie op slagen.

Les 23: Als je met iets start, is er nooit garantie op slagen
Les 24: Wat is jouw persoonlijke missie in het (beroeps)leven? Als je die vindt en ernaar handelt, komt alles goed.

 

 

Categories: Nieuws