Accountancy Tour Nederland 2021

5de editie in november 2021!
Laat je 2 dagen onderdompelen in het Nederlandse boekhoudlandschap, samen met 14 andere Vlaamse boekhouders en accountants.

Inspiratie als drijvende kracht

Inspiratie‘ is met stip hét struikelblok waardoor velen niet aan het ondernemen gaan. Maar niet enkel beginnende ondernemers worstelen ermee, ook de oude rotten in het ondernemersvak kennen maar al te goed het acuut probleem van het leeg vat met goede ideeën.

Nochtans zitten we momenteel in een inspiratie-economie. Om het met dure woorden te zeggen: ‘sharing is caring’. Kennis en ideeën zoveel mogelijk delen, is de basis van onze huidige economie. Deze kruisbestuiving roept om samenwerkingen met andere organisaties.

Ook voor jou als boekhouder of accountant is die uitwisseling van kennis en ideeën dé bron van inspiratie en een weg naar nieuwe opportuniteiten.

Samen met Connexi ontwikkelde Accademy op maat van boekhouders en accountants een Accountancy Tour. Een bustoer brengt je gedurende 2 dagen langs gerenommeerde key players.

Inspiratiesessies die lang nazinderen

Je ontdekt het authentieke verhaal achter inspirationele ondernemers uit de wereld van het boekhouden. Je krijgt nieuwe inzichten omdat je uit je comfortzone wordt gehaald. Je ontdekt nieuwe opportuniteitten door ideeën uit te wisselen. Kortom, je investeert in je persoonlijke ontwikkeling door even ‘stil’ te staan. En wees gerust de inspirators zijn vaak collega’s die er extreme maar bewezen ideeën op nahouden. Reacties als: ‘verdorie, dat kan niet’ of ‘das niks voor ons’ of ‘amai zalig’, hoor je dan ook bij elk bezoek.

De groep is de grootste kracht voor de toekomst

Na vier edities kunnen we gerust stellen dat we een succesformule te pakken hebben. Een groot aandeel van dit succes is te dank aan de deelnemers zelf. Door ze in prima omstandigheden te ontvangen en te begeleiden, creëren we telkens een setting waarbij vertrouwen heerst. Delen van ervaringen (goede en slechte) gebeurt dan ook volop. Hier en daar is reeds een samenwerkingsverband ontstaan. Dat vinden we fijn want samenwerken is één van de mogelijke oplossingen om in het accountancy landschap te overleven.

Het stopt niet bij de terugkeer in België

Twee redelijk vermoeiende dagen en dan gedaan? Nee hoor, net voor we de grens oversteken, zorgen we voor een aanzet tot een plan van aanpak: wat neem je (niet) mee? Wat is relevant om te delen met collega’s/vennoten? … En van zodra je mee op avontuur bent geweest in Nederland nodigen we je stelselmatig uit voor updates en motiveren we je om plannen telkens bij te werken en uit te voeren. Dat doen we oa in de vorm van de Accamedy Club.

Het deel opleidingen van de 2-daagse kan worden gesubsidieerd via de kmo-portefeuille.