Hoe de Vlaamse tour tot stand kwam

Intro tot de Vlaamse tour 8 en 9 mei 2019

Daar rijden we, richting Hasselt voor onze eerste tour in eigen land. ’t Moet niet altijd in Nederland zijn hé. En jullie zijn er bij. Voor de tweede keer. Dat is uiteraard voor Bert en mij een hele eer en een bevestiging dat de eerste tour leerrijk was en/of gewoon plezant was om met collega’s uit dezelfde sector te overleggen.

Jullie zijn onze échte fans. We kennen jullie ondertussen redelijk goed. Dat maakt de contacten altijd toffer. Want laat me toe heel even iets te zeggen over deze groep: jullie zijn dé toppers van accountancy Vlaanderen: we weten ondertussen dat deelnemers aan onze activiteiten niet de minste zijn. Na de initiële tour naar Nederland waren velen van jullie ook al op activiteiten van onze club en nu weer op de bus … van engagement gesproken. Velen spreken over noodzakelijke veranderingen. Jullie doen het gewoon. En dat is ook de doelstelling en de reden van bestaan van Accademy. Wij willen van accountants de beste coach maken van de groeiende ondernemer.

Drukke tijden: Exact Cloud awards

Spannende tijden. Eén van de uren wordt de Exact Cloud Award uitgereikt. Twee genomineerden zitten mee op onze bus. t Is trouwens opvallend hoeveel awards deelnemers aan onze tours pakken. Echt opvallend. Proficiat aternio en Titeca.

Idee van Jeroen

Het idee van een tour in eigen land komt van onze eerste spreker. ’t Was Jeroen van Cynex zelf die inderdaad tijdens zijn deelname in april 2018 zei: (Limburgs) ‘da kan toch ook bij ons jong’.  Zo’n kans laten wij niet liggen en dus reden Bert en ik het laatste halfjaar verschillende keren naar Hasselt ter voorbereiding van deze tour en hadden fijne gesprekken met Jeroen en ook met Rik.

Naast het feit dat deze tour in Vlaanderen blijft, is er nóg iets vernieuwend: het programma beperkt zich bewust tot 2 sprekers uit de accountancy wereld + een 3de externe spreker uit een andere omgeving. Dat maakt dat we voldoende tijd hebben om op elk detail uitvoerig in te gaan. Details die belangrijk zijn gezien jullie ervaring en initiatieven die jullie reeds genomen hebben. Groot verschil dus met Nederland waar we meestal té weinig tijd hadden om écht in detail te treden.

De keuze voor Jeroen en Raf is telkens gebaseerd op verschillende criteria

  • Ze hebben het zelf voorgesteld
  • Hun verhaal en historiek zijn graaf
  • Hun resultaten zijn bewezen
  • Hun initiatieven zijn talrijk
  • Hun leiderschapstijl is helemaal niet ouderwets
  • En hun interactie is van groot belang. Jeroen en Raf zijn beide waanzinnig transparant. Zij hebben al erg lang door dat ‘geven loont’.

Eerste spreker is Jeroen Meens van Cynex

Zijn Twitter-profiel zegt: Entrepreneur. Marketeer. Innovator. Husband. Father. Mountainbiker. World Traveller. Hasselt.
Geen accountant dus. Of Mobile Viking had er wellicht vroeger bijgestaan.

We gaan dus op bezoek bij Cynex, het atypische accountantskantoor uit Hasselt dat vooral inzichtelijk advies geeft op basis van cijfermateriaal. Cynex is een onderneming die technologie gebruikt om een sterke relatie met de klant uit te bouwen. Over hoe en wat zal Jeroen ons alles vertellen. Dat gaat erg vlotjes lopen want hij is ook een beetje een geboren verteller. Hij zal het zeker ook over Forty Two hebben. Dat is noch een seminarie, noch een conferentie, noch een festival. Het is al die dingen tegelijk. “Noem het maar het Tomorrowland voor ondernemers”, zei bedenker Jeroen eens.

Cynex is gehuisvest @ Corda Campus: de toonaangevende tech campus in het centrum van de Euregio. Eigendom van de Limburgse Investeringsmaatschappij. In 1964 ontwikkelde en produceerde Philips Hasselt als eerste het orgel ‘Philicorda’. Heb je corda gehoord? Corda is een gedreven business community voor tal van innoverende bedrijven en start-ups. Dat Corda Campus en Cynex garant staan voor sterke synergieën en kruisbestuiving is ons wel duidelijk geworden.

Sinds begin deze week is er zelfs een ‘wayfinding app’ … inderdaad, een app om je weg te vinden op de campus. ’t Is daar nl super groot. Wij gaan naar gebouw nr 1.

Tekst gebaseerd op de intro op de bus door Koen

 

Categories: Nieuws