Coaching ‘value pricing’ door Marcel Spoelstra

Marcel vliegt met plezier met zijn snelle Max naar Vlaanderen. Hij leert ons alle prijsstrategieën voor accountantskantoren aan.

Neem afscheid van uurtje – factuurtje en implementeer een nieuw businessmodel

De gevolgen van de digitalisering binnen accountancy worden langzaamaan zichtbaar. De bedrijfstak worstelt met een reactie. Kantoren speuren naar de juiste software toepassingen. Nieuwe vormen van dienstverlening en invoering van nieuwe verdienmodellen.  Ook Marcel Spoelstra zocht naar een oplossing en ging hier regelmatig voor op reis en kwam terug uit Australië met een heldere visie: stap af van uurtje-factuurtje, introduceer value pricing, implementeer cloud software, ontwikkel je verkoopvaardigheden en marketingactiviteiten, verbreed je dienstenpakket tot virtual management accountant en word de trusted advisor van uw cliënt.

30 activiteiten bepalen je succes

Wil je een toekomstig bestendig kantoor realiseren of de kantoorprestaties verbeteren? Kies dan een bekroonde strategie en onderneem actie. Focus op een duidelijke strategie op het gebied van capaciteit, winstgevendheid en groei en je boekt aantoonbaar betere resultaten. Slechts 30 activiteiten bepalen je succes: 11 activiteiten voor winstverbetering, 8 voor capaciteitverbetering en 11 voor omzetgroei.

Ja ik wil Marcel zijn aanpak leren toepassen voor mijn kantoor!

Je leert de redenering achter de visie van Marcel kennen en hij brengt de prijsstrategie van jouw kantoor in kaart. Je krijgt voorbeelden aangereikt uit de praktijk. Nadien ga je zelf aan de slag en coacht Marcel je verder. Vier volledige dagen training door Marcel: virtueel, persoonlijk of in groep. De trainingen worden gespreid in de tijd zodat je voldoende tijd hebt om je huiswerk te maken.

Info over organistie en aanpak via Koen De Herdt, koen@accademy.be of 0479/98 03 67

Accountants Power: 4 workshops in 3 vormen

Sprint – 4 dagen virtueel

€ 4.000 of € 1.200 per workshop

Race – 4 dagen klassikaal

€ 5.000 of € 1.500 per workshop

Win – 4 dagen persoonlijk

€ 7.000 of € 2.100 per workshop

Wie is Marcel Spoelstra?

Al vijf keer  was Marcel inspirator-spreker tijdens de Accountancy Tours in Nederland. Sedert 1992 is hij werkzaam in de accountancy. Hij is register accountant en partner bij Spoelstra Accountancy Services. Marcel geeft lezingen en cursussen voor accountants. Daarnaast adviseert hij accountants op het gebied van ICT en andere innovaties binnen accountancy. Hij is eveneens grote supporter van het gedachtegoed van Panalitix voorheen bekend als Proactive Accountants Network.

Marcel schrijft zijn gedachten regelmatig neer en bundelt ze in boeken.

Een positief reisadvies van de Proactieve Accountant

Dit boek bevat een selectie van zijn columns waarin hij in de periode januari 2016 tot en met september 2017 mijn succesvolle roadmap volgens het Panalitix-concept tot The Perfect Firm beschrijf. Hij zegt: heb moed, toon lef en geef net als Max vol gas, maar dan met je kantoor!

De reiskoffer van de proactieve accountant

Voor sommige echt goede ideeën moet je op reis! Marcel Spoelstra, accountant (en gek op oldtimers), pakte hiervoor zijn koffer en reisde af naar Australië. Hij sprak in down under met Rob Nixon en Colin Dunn van het Proactive Accountants Network (Panalitix).

Financier je bedrijf vooruit

Het begrip gestapelde financiering geeft heel goed aan hoe moderne bedrijfsfinanciering kan worden opgebouwd. Jan Wietsma noemt het in dit boek ook financiering à la carte. Je kunt kiezen, en op die manier je eigen menu samenstellen. Welke geldbronnen wil en kun je aanboren: eigen vermogen, crowdfunding, kredietunies, informal investors, factoring, lease of het aloude bancaire krediet? Ondernemingsfinanciering bestaat uit een mix van financiële bronnen. Een gestapelde laag van middelen die de ondernemer in staat stelt om zijn plannen en zijn (ondernemers)dromen te verwezenlijken.