Waarom Accademy binnenkort zijn aanbod uitbreidt

Accademy is gestart vanuit een passie en behoefte om boekhouders & accountants te helpen bouwen aan het kantoor van de toekomst. Een toekomst die er volledig anders zal uitzien. Nieuwe technologieën zorgen nu al voor een aardverschuiving in de wereld van het boekhouden en alle advies dat daaraan vast hangt.

Je ziet verschillende reacties op de transformaties in de sector. Sommige kantoren juichen de vernieuwing toe en durven het aan om direct de nieuwe beschikbare software uit te proberen. Anderen kijken liever eerst de kat uit de boom. Ze willen dat alles 100% uitgeklaard is alvorens een volgende stap wordt gezet.

Regelgeving en een enorme werkdruk door de vele deadlines, maakte dat er (té) weinig tijd was om zich degelijk voor te bereiden op de toekomst. De klant stelde zicht geen vragen. Die wist van niet beter. Die was en is tevreden van zijn boekhouder of accountant. Hij is blij dat  hij zicht kan focussen op zijn onderneming en dat de boekhouder alle administratie op zich neemt.

 

Accountancy Tour 2016

En zo werkte de boekhouder vele jaren keihard verder. Tot op het moment dat internet en technologie de toekomst openbrak.

Accountancy tour 15 & 16 november

De start van Accademy

Accademy is ontstaan uit een jarenlange fascinatie voor alles wat er beweegt in de wereld van boekhouden en accountancy. Met de opgedane ervaring en het opgebouwde netwerk willen we de noodzakelijke transformatie in boekhoud- en accountantskantoren initiëren en concretiseren.

Ondertussen zijn we 1,5 jaar verder… We hebben een aantal initiatieven genomen die op z’n zachts uitgedrukt heel impactvol waren. Met twee enthousiaste teams van telkens ongeveer 15 Vlaamse boekhouders & accountants, lieten we ons telkens 2 dagen inspireren door vooruitstrevende kantoren uit het Nederlandse accountancylandschap.

De inspiratie, confrontatie en de urgentie leidde tot tal van goeie intenties bij de kantoren die mee op de bus waren gestapt. Maar hier bleef het niet bij … actieplannen worden uitgerold. De opgedane inspiratie wordt doorgegeven aan collega’s die op deze manier gemotiveerd worden om hun huidige werkwijze en aanbod in vraag te stellen. Klanten beginnen het verschil hier en daar te merken en juichen dat toe.

Deelnemers blijven elkaar ontmoeten en delen ideeën en best practices onder elkaar … gewoon omdat er vertrouwen is. De concurrentiemuren worden gesloopt. Een eerste concrete samenwerking is zelfs al formeel ontstaan.

Accountancy Tour 2017
Accountancy Tour 2017

Tijd voor een ruimer aanbod

Hoe kunnen we nog meer inspiratie aanbieden? Deze vraag hebben we ons de voorbije weken gesteld. Accademy wil meerdere initiatieven nemen om zijn doelstelling te bereiken. Onze Accountancy Tours krijgen meer en meer bekendheid. Deelnemers aan deze tours vragen ons verder te doen. Daarom rollen er binnenkort een reeks nieuwe concepten van de band.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons via deze site en/of Facebook en/of LinkedIn en transformeer mee je kantoor.

 

 

Categories: Nieuws